1.Teknik Bilim Kurulu kararlarına itiraz usulü nedir?
MESAM üyeleri Teknik Bilim Kurulu tarafından verilen nihai kararlara karşı kararın kendilerine tebliğinden itibaren 1 ay içinde itiraz edebilirler. Bu noktada, Teknik Bilim Kurulu kararlarına karşı yalnızca bir kez itiraz edilebileceğini belirtmek gerekir.
Teknik Bilim Kurulu önünde görülecek olan ihtilafların mahkeme tarafından ele alınacak olması halinde Teknik Bilim Kurulu incelemesini durduracaktır. Teknik Bilim Kurulu tarafından karar verilen bir ihtilafta konunun mahkeme nezdine taşınacak olması durumunda da taraflara mahkeme kararı uyarınca işlem yapılacağı hususunda bilgilendirme yapılacaktır.
2.Haysiyet Kurulu kararlarına itiraz usulü nedir?
Haysiyet Kurulu kararlarına karşı kararın verildiği tarihten itibaren 1 ay içinde Haysiyet Kuruluna sunulacak yazılı dilekçe ile itiraz edilebilir. Bu noktada, Haysiyet Kurulu itirazı 1 ay içinde karara bağlar. Haysiyet Kurulunca itiraz sonucunda verilen karar veya kararın verilmesinden itibaren 1 ay içinde itiraz yoluna başvurulmayan karar kesin olacak ve MESAM tarafından uygulamaya konulacaktır.
Haysiyet Kurulu kararının verilmesi sonrası veya itirazın sonuçlanmasından itibaren 1 ay içinde Haysiyet Kurulu kararının iptali konusunda yargıya başvurulabilir.
3.Dağıtıma itiraz usulü nedir?
MESAM tarafından yapılan dağıtım çalışmaları sonucunda üyelerimize ödenen telif hakkedişlerine MESAM Genel Sekreterliğine sunulacak dilekçe ile itiraz edilebilir. İtiraz sonucunda dilekçe değerlendirilerek üyemize sözlü/yazılı şekilde dönüş yapılmaktadır.
Kullanıcılar ile yapılan işlemler
Lisans Sözleşmesinde belirtilen bedellere itiraz edilebilir mi?
Lisans sözleşmesinde MESAM tarafından her yıl ilan edilen tarifeler uyarınca belirlenen bedellere kullanıcıların Lisanslama birimine sunacakları yazılı bir dilekçe ile itiraz etmeleri mümkündür. İtiraz başvurusu sonrasında Lisanslama biriminden gelecek cevap kesin nitelikte olup bu hususta MESAM nezdinde tekrardan itiraz etmek mümkün değildir.